Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Έντονες φήμες για μεταφορά προσφύγων στην Ηλεία



Αν επαληθευθούν η φήμες μεγάλο κακό περιμένει Τον Νομό Ηλείας μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά θα πληγεί ανεπανόρθωτα ο Τουρισμός των αρχαιολογικών τόπων 

  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE



Έντονες φήμες για μεταφορά προσφύγων στην Ηλεία

Ο καθαρισμός των χώρων ξενοδοχείου που σήμερα δεν λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, δημιούργησε μια έντονη φημολογία και πολλά σενάρια για μεταφορά προσφύγων σε αυτό αλλά και γενικότερα στο νομό. Μάλιστα κάποιοι περίμεναν την μεταφορά να γίνει αργά το βράδυ της Παρασκευής, πράγμα που δεν συνέβη. Άλλωστε και οι αρχές που επιφορτίζονται με αρμοδιότητες σε μια τέτοια περίπτωση δεν είχαν ενημερωθεί για κάποια τέτοια εξέλιξη.

Είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει πρόσφυγες από τη Σύρια και άλλους μετανάστες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες συνέπειες του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος.
Η Ηλεία ήδη έχει την εμπειρία από την φιλοξενία προσφύγων στο LM Village της Μυρσίνης. Φιλοξενία που εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα παρά τις αντιδράσεις που αρχικά υπήρξαν, σε ένα χώρο που βρίσκονται κυρίως οικογένειες με παιδιά.
Η Δυτική Ελλάδα είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα δεχθούν πρόσφυγες/μετανάστες, όμως δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τα σημεία που θα τους φιλοξενήσουν.
Η Αχαΐα φαίνεται να μένει εκτός του χάρτη λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο λιμάνι - πύλη εξόδου προς την Ιταλία.
Αλλά από την άλλη και η Ηλεία αποτελεί πύλη εξόδου προς τη γείτονα χώρα, όταν συχνά - πυκνά φορτώνονται από τις ακτές της πλοιάρια και ιστιοπλοϊκά σκάφη με προορισμό την Ιταλία.
Ωστόσο η Ηλεία έχει χαρτογραφηθεί ως προς τις διαθέσιμες υποδομές για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες/μετανάστες. Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταγράψει τους χώρους αυτούς και η σχετική λίστα έχει παραδοθεί στα υπουργεία που διαχειρίζονται το θέμα. Ωστόσο επισήμως δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση.
Θεωρείται όμως σχεδόν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα μεταφερθούν και στην Ηλεία κι άλλες οικογένειες προσφύγων για να φιλοξενηθούν εδώ. Υπάρχει μάλιστα μια εκτίμηση πως υπάρχουν σκέψεις για τη φιλοξενία τουλάχιστον 500 ατόμων σε χώρους που θα επιλεγούν, κυρίως σε ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερομηνία και ώρα