Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (3-6 ημερών)


Πηγή...Ε.Μ.Υ.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ -------------------------------------------------------------- ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-04-2011 / 1300 C ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-04-2011 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-04-2011 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 17/04/2011 ΚΑΙΡΟΣ: ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ, ΟΜΩΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. -------------------------------------------------------------- Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 18/04/2011 ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. -------------------------------------------------------------- Μ. ΤΡΙΤΗ 19/04/2011 ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ. ------------------------------------------------------- Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 20/04/2011 ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ια τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το «Νέο Λύκειο» Η διέξοδος για τις λαϊκές μορφωτικές ανάγκες









Στις 30 Μάρτη η κυβέρνηση παρουσίασε τα σχέδιά της για την αναμόρφωση του Λυκείου. Τα σχέδια αυτά, από κοινού με το «Νέο Σχολείο», το νόμο 3848/2010 και τα άλλα κυβερνητικά μέτρα (νέα διοικητική δομή, ολοήμερα, πρότυπα σχολεία, κτλ) δίνουν συντριπτικό χτύπημα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Συγκεκριμένα:


Οι μαθητές θα μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα στο ένα σχολείο από το άλλο, αλλά και μέσα στο ίδιο το σχολείο

Αυτήν ακριβώς την τάση της διαφοροποίησης και της αποσπασματικότητας της γνώσης ενισχύουν ο μεγάλος αριθμός μαθημάτων επιλογής και οι εργασίες εμβάθυνσης, τα δύο απολυτήρια του Λυκείου, η δυνατότητα των επιχειρήσεων και των χορηγών να έχουν ένα ποσοστό από το πρόγραμμα σπουδών του....


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινητείο



Η στάση πληρωμών της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, έχει σαν αποτέλεσμα το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο να βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμό τους. Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με στάση παροχών δημοσίων υπηρεσιών υγείας από το κράτος προς τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι οι κύριοι χρηματοδότες των δημοσίων νοσοκομείων, με τη φορολογία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συνπληρωμές για εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια. Η κυβέρνηση με την πολιτική της θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας, δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες και εξειδικευμένες, στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου και της κερδοφορίας.
Η απόφαση των Διοικήσεων των δύο νοσοκομείων για αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στη νοσηλεία των ασθενών, συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και στην επιχειρηματική τους δράση. Υπονομεύει την κοινή πάλη της κοινωνικής συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων και των υγειονομικών για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν το σχέδιο συρρίκνωσης ή και κλεισίματος των δύο νοσοκομείων.
Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Αρεταίειο και το Αιγινήτειο είναι προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει και με τα άλλα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες - βιοτέχνες, οι φτωχοί αγρότες, οι ασθενείς, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και οι υγειονομικοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για:
- Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να μην κλείσει ή συρρικνωθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι.
- Πλήρη ένταξη όλων των νοσοκομείων στις εφημερίες. Καμία αναστολή στην νοσοκομειακή περίθαλψη.
- Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. Όλοι οι εργαζόμενοι και τα μέλη του διδακτικού επιστημονικού προσωπικού να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
- Άμεση πληρωμή των εφημεριών, νυκτερινών και αργιών.

Ημερομηνία και ώρα