Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επιχειρούν να φιμώσουν τους εργαζομένους του ALTER



Πηγή..ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Να φιμώσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ALTER επιχειρούν οι καναλάρχεςμε τη συνδρομή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Οι καναλάρχες μέσω της εταιρείας DIGEA, η οποία εκπέμπει ψηφιακά το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών προσέφυγε στο ΕΣΡ, ζητώντας και μάλιστα το ταχύτερον δυνατόν διευκρινίσεις αν το περιεχόμενο που εκπέμπεται από τους εργαζόμενους του σταθμού είναι νόμιμο.

Μάλιστα, στην καταγγελία της η DIGEA αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα «ο ALTER, τις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν καταφανώς καταλάβει και ελέγχουν εργαζόμενοι του Σταθμού, μεταδίδει περιεχόμενο που δεν αποτελεί τηλεοπτικό πρόγραμμα, ούτε αφορά μόνον θέματα των εργαζομένων», υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» (ALTER) τον τελευταίο χρόνο δεν εξοφλεί το «συμβατικό αντάλλαγμα» για την ψηφιακή εκπομπή. Με βάση τα παραπάνω εκτιμά ότι «η εταιρεία μας, η οποία εκπέμπει πλέον μη αδειοδοτημένο από το ΕΣΡ περιεχόμενο του Σταθμού ALTER, είναι εκτεθειμένη σε σημαντικό νομικό κίνδυνο» και γι' αυτό ζητούν απαντήσεις αν μπορεί η DIGEA «νομίμως να συνεχίσει να εκπέμπει το σήμα του ALTER».

Το ΕΣΡ αμέσως έσπευσε να ανταποκριθεί στο αίτημα των καναλαρχών, αναθέτοντας σε νομικό σύμβουλο να καταθέσει σχετική εισήγηση προκειμένου να εξετάσει αν έχει την αρμοδιότητα να λάβει η Ολομέλεια μέτρα, με δεδομένου ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι στην διαδικασία του άρθρου 99.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης αναφερόμενος στην κατάσταση του ALTER και ειδικά στους εργαζόμενους είπε ότι το «εργατικό προσωπικό δεν περιορίστηκε στο να κάνει επίσχεση εργασίας, αλλά προχώρησε παραπέρα, στην κατάληψη του σταθμού», για την οποία όπως είπε δεν αφορά το ΕΣΡ αλλά τη ...Δικαιοσύνη. Το ΕΣΡ, όπως είπε, ελέγχει και έχει τη δικαιοδοσία για να εξετάσει αυτά που εκπέμπουν.

Ομως, «αυτά που εκπέμπουν δεν είναι μόνον η δική τους διεκδίκηση, δεν ανάγεται μόνον στα δικά τους δικαιώματα, αλλά αναφέρονται και σε δικαιώματα ανθρώπων που δεν εργάζονται στον σταθμό και σε άλλους εργαζόμενους άλλων ΜΜΕ ή σε άλλους τομείς εργασίας. Δεν περιορίζονται στο να αναφέρουν τα δικά τους βάσανα, τα δικά τους προβλήματα, αλλά επεκτείνονται», και όπως είπε ο Ι. Λασκαρίδης «αυτό είναι ένα πρόβλημα», το οποίο «το εξετάζουμε, το διερευνούμε, αν υπάρχει θέμα νομιμότητας».





Ημερομηνία και ώρα