Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Λεχαινά: Ντου στο δημαρχείο από τους αλλοδαπούς εργάτες γης

Σχόλιο 

Τι σας λέγαμε λουστήτε τα τώρα



  Πηγή...http://www.ilialive.gr


Λεχαινά: Ντου στο δημαρχείο από τους αλλοδαπούς εργάτες γης


allodapoi_lex1.jpg

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο δημαρχείο του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στα Λεχαινά, μετανάστες εργάτες γης που δουλεύουν στις καλλιέργειες της Νέας Μανωλάδας και της γύρω περιοχής. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής τους δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Αντρέας Μίγκος, ενώ στην συνάντηση συμπαραστεκόμενοι
και στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των μεταναστών εργατών γης παραβρέθηκαν, η Τσάση Ζωή αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και ο Θεοδωρόπουλος Γιάννης δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας, από την πυρκαγιά σε καταυλισμό που διέμεναν στην Νέα Μανωλάδα και παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των υπουργών της κυβέρνησης για τις άθλιες συνθήκες ζωής και δουλειάς των μεταναστών εργατών γης, μοιράζοντας δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.
Αυτή η άθλια κατάσταση παραμένει και γίνεται χειρότερη. Πέρα από το γεγονός ότι έχουν χάσει τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα (διαβατήρια, άδεις παραμονής κλπ), χρήματα και όλα τα υπάρχοντά τους, τους έχουν «πετάξει» σε άλλο ένα χωράφι μέσα στον ήλιο να μένουν ανά 4 σε σκηνή τύπου κάμπινγκ και ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τους έχει δώσει προθεσμία 2 μέρες για να εγκαταλείψουν το χώρο, γιατί η συμφωνία με την κυβέρνηση και το δήμο ήταν προσωρινή, για 15 μονάχα ημέρες. Ταυτόχρονα πάρθηκαν από το χώρο οι χημικές τουαλέτες που και αυτές προσωρινά είχαν διατεθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την υγεία των μεταναστών εργατών γης, αλλά και για τους κατοίκους του χωριού.
Οι εργάτες γης απαίτησαν:
  • Να καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες σίτισης στέγασης και έκδοσης των απαραίτητων πιστοποιητικών.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των απωλειών και των αναγκών των εργατών γης και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
  • Να στεγαστούν σε καταλύματα που να πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης με τουαλέτες, παροχή ρεύματος και πόσιμου νερού.
  • Να παραχωρηθούν στους μετανάστες που κάηκαν τα υπάρχοντά τους, συσκευές μαγειρέματος, μαγειρικά σκεύη, κλινοσκεπάσματα, επαρκής ρουχισμός και παπούτσια.
  • Εξασφάλιση από την εργοδοσία και τους κρατικούς φορείς επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικό έλεγχό τους από Υγειονομική Επιτροπή.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους.
  • Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης.
  • Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες καταγωγής τους και τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερομηνία και ώρα